Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові з політінформаціями готуються до «антиЄвромайдану»


Харків – У Харкові готуються влаштувати «антиЄвромайдан». Керівники місцевих заводів планують вивести в суботу на вулиці міста своїх працівників. Не залишається осторонь і харківська влада. Вона теж, разом із бюджетниками і тутешніми активістами Партії регіонів підтримує рішення президента Віктора Януковича не підписувати угоду про євроасоціацію. Тим часом на площі Свободи європейське майбутнє України продовжують відстоювати учасники харківського Євромайдану. Напередодні на ньому зібралося до тисячі городян.

Харківські керівники заводів згадали про призабуті політінформації на підприємствах, коли їх за радянських часів проводили у школах, театрах, на заводах – усюди. На 23-у році незалежної України така практика знову відновлюється в одному з найбільших міст держави. Такого висновку можна дійти після почутого на розширеному засіданні ради Харківської обласної організації «Регіонів». Директори заводів ФЕД і Турбоатом з трибуни розповідали, як їхні колективи підтримують останнє рішення президента Віктора Януковича. На Турбоатомі у п’ятницю збирають людей для обговорення ситуації в державі. Під час політінформації їм розкажуть, щоб могло статися з українською економікою, заводами, якби підписали угоду про асоціацію з ЄС – а це, мовляв, суцільні збитки, бо у заводів Турбоатом і ФЕД основні ринки збуту продукції розташовані в Росії, Казахстані, Таджикистані, переконують директори.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо проведення політінформацій у заводських колективах, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін наголосив, що сьогодні президентське рішення потребує роз’яснення.

Працівникам заводів «популярно» пояснюють про шкоду євроінтеграції

«На сьогоднішній день у багатьох трудових колективах проходять зустрічі з робітниками, де керівництво підприємств пояснює нинішнє становище, пояснює ризики, які є в нашій країні, в економіці Харківської області й конкретного підприємства», – пояснив суть таких заводських зібрань Михайло Добкін.

Тим часом харківські активісти Партії регіонів, місцеві бюджетники готуються вийти на «АнтиЄвромайдан». Офіційно про скасування недавнього карантину в міських лікарнях, а також про дозвіл проводити масові заходи в установах культури, школах і на площах санітарне управління міста не повідомляло. Тож виходить, що активісти регіоналів наражатимуть себе на підхоплення вірусних інфекцій.

Харківська альтернатива Євромайдану «антимайдан»

Партія Регіонів свій мітинг проведе в суботу 30 листопада. На площі Свободи вже зводять велику сцену. Мітинг проходитиме за сценарієм: заводські колективи, університетська спільнота за європейський курс держави, але наразі до цього країна, економіка, промисловість не готова. Під час розширеної ради обласного осередку Партії регіонів, партійці висловили в резолюції підтримку діям президента України і кабінету міністрів, спрямованих на євроінтеграційні процеси в державі. «Ми розуміємо всю відповідальність, яку на себе покладає керівництво країни з відстоювання національних інтересів, спрямованих, насамперед, на її економічну незалежність», – йдеться у резолюції, яку одностайно ухвалили партійці.

У Харкові щодня на площі Свободи о 18 годині проходять зібрання проєвропейських активістів. Сьогодні у них два варіанти проведення Євромайдану: якщо президент у Вільнюсі підписує угоду з Європою, то організатори учасників попросили принести із собою бенгальські вогники та солодощі для святкування, а в разі негативного результату саміту – люди мають із собою принести віники та совки. Для чого саме, поки що оргкомітет тримає в секреті. А чи збиратиметься харківський Євромайдан після п’ятниці, наразі невідомо. Вирішуватимуть за підсумками Вільнюського саміту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG