Доступність посилання

ТОП новини

Українцям видніше, хто має представляти їхні інтереси – Олланд


Президент Франції Франсуа Олланд
Президент Франції Франсуа Олланд
Перспектива укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС залежить від волі українців. Про це заявив на вільнюському саміті «Східного партнерства» президент Франції Франсуа Олланд.

«Щодо України: це партнерство було чинним і таким залишиться. Тобто, ця перспектива асоціації, насамперед, залежить від волі українців. З нашого боку, двері для них завжди будуть відчинені. Однак, за умови, що вони цього самі хотітимуть. І не європейцям вирішувати те, що мають вирішувати українці», – сказав у Вільнюсі Франсуа Олланд.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на питання, «чи щодо асоціації не вартувало вести діалог із іншими представниками України, скажімо, опозицією» французький лідер відповідає: «Не я обирав людину, яка стоїть переді мною і говорить від імені країни, яку він тут представляє. Українці мають самі знати, хто найкраще представляє їхні інтереси».

Раніше планувалося, що саме 29 листопада президент України Віктор Янукович має підписати угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Єврооюзом. Останні події свідчать, що такого підписання не відбудеться. 21 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення про зупинення підготовки до підписання цієї угоди.

Рішення уряду Миколи Азарова викликало масові протести в Україні і багатьох інших країнах світу. У неділю, 24 листопада, на Європейську площу в Києві вийшли десятки тисяч людей, які вимагають продовжити євроінтеграцію. Уже понад тиждень люди збираються на майдані Незалежності, де діє постійний осередок протесту.
XS
SM
MD
LG