Доступність посилання

ТОП новини

Політолог: тиск Росії на Україну піде їй на шкоду


Олексій Гарань
Олексій Гарань
Тиск, який Росія чинить на Україну, щоб змусити її відмовитися від європейської інтеграції і пристати на інтеграцію євразійську, насправді в довгостроковій перспективі піде в мінус, а не у плюс самій Росії, бо європейське співтовариство бачить, якими методами діє Росія, заявив професор політології НаУКМА Олексій Гарань під час інтернет-марафону на Радіо Свобода.

На його думку, президент Віктор Янукович усе ж вважає Митний союз під проводом Росії за небезпеку для себе. Євромайдани ж по суті стали для нього порятунком, бо тепер, коли на нього чинитиме тиск президент Росії Володимир Путін, щоб той вступив до Митного союзу, український керівник зможе відповісти йому: «Не можу цього зробити, ви ж бачите, як люди виступили».

При цьому Гарань вважає, що головна мета дій Януковича – втриматися до президентських виборів 2015 року. «Ми маємо зрозуміти: все, що робить Янукович, пов’язане не з євроінтеграцією, не з дружбою з Росією – все це питання влади для Януковича», – заявив Олексій Гарань.

Сьогодні Україна не підписала на саміті «Східного партнерства» угоди про асоціацію з Європейським союзом. Минулого тижня уряд України видав розпорядження, яким зупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті. В уряді це рішення пояснювали економічними проблемами і необхідністю поліпшити відносини з Росією, яка останнім часом, напередодні Вільнюського саміту, багато разів застерігала Україну від підписання угоди, обіцяючи різке погіршення економічних зв’язків між країнами і вже здійснивши низку кроків до такого погіршення.
XS
SM
MD
LG