Доступність посилання

ТОП новини

Глава Європарламенту планує продовжити місію Кокса-Квасневського – для звільнення Тимошенко


Мартін Шульц
Мартін Шульц
Європейський союз продовжить працювати задля звільнення колишнього українського прем’єра Юлії Тимошенко, хоча українська влада й відмовилася сьогодні від підписання угоди про асоціацію з ЄС, заявив президент Європарламенту Мартін Шульц. Він пообіцяв, що місію Кокса-Квасневського в Україні продовжать, передає кореспондент Радіо Свобода.

«Нема потреби створювати нову місію. Ми можемо продовжити в Україні місію Кокса – Квасневського, для знайдення гуманітарного розв’язання проблеми Тимошенко. Якщо рішення буде знайдене, стосунки України та ЄС поліпшаться, і не лише у політичному вимірі. Тож ми продовжуємо вирішувати проблему», – сказав Шульц.

Раніше Мартін Шульц відправив офіційного листа Юлії Тимошенко, в якому висловив жаль, що угоду не було підписано, і що звільнення опозиціонерки не відбулося.

«Я знаю, що угода була твоєю ціллю. Я висловлюю щирі захоплення, що ти не припиняла і не припиняєш боротьбу за цю угоду», – ідеться у листі до Тимошенко.
Президент Європарламенту наголосив, що місія президентів Кокса-Кваснєвського зробила величезну роботу для підписання угоди.

Вчора Пет Кокс у коментарі Радіо Свобода зауважив, що місія Європарламенту в Україні може бути продовжена після саміту, але в іншій формі.
XS
SM
MD
LG