Доступність посилання

ТОП новини

Ректорат Київського університету Грінченка підтримав студентів-протестувальників


Студенти Києва оголосили безстроковий страйк. 26 листопада 2013 року
Студенти Києва оголосили безстроковий страйк. 26 листопада 2013 року
Ректорат київського університету імені Грінченка закликав студентів до мирного волевиявлення та засудив насильство проти мітингувальників. Про це йдеться у заявах ректорату і ректора вишу. Ректорат заявив, що він підтримав прагнення студентів реалізувати їхнє конституційне право на мирне волевиявлення.

«Події ранку 30 листопада продемонстрували жахливий цинізм та жорстокість людей, уповноважених державою охороняти законні права громадян України», − заявили керівники вишу.

Ректорат підтримав мирний спротив, засудив насильство проти дітей і заявив про готовність підтримати усіх студентів. Сам ректор університету Грінченка Віктор Огнев’юк закликав не боятися висловлювати свою позицію.

«Знаю, що завтра будь-кого з нас можуть звільнити з роботи, скомпрометувати, посадити до в’язниці або знищити. Заявляю: я не боюся! Не бійтеся і ви. На всіх нас убивць та в’язниць не вистачить», − додав він.
В ніч на 30 листопада спецпідрозділи МВС жорстоко розігнали мирну акцію протесту на Майдані Незалежності. Це вивело на вулиці столиці масу людей, яка зібралась на Михайлівській площі, де частина побитих людей з Майдану ховалась у монастирі.
XS
SM
MD
LG