Доступність посилання

ТОП новини

Глави МЗС Польщі та Швеції вражені протестами українців і закликали зберігати їх мирний характер


Карл Більдт
Карл Більдт
Міністри закордонних справ Польщі Радослав Сікорський та Швеції Карл Більдт заявили, що вони вражені протестами українців за європейську інтеграцію та закликали зберегти їхній мирний характер. Про це йдеться в спільній заяві міністрів.

«Як ініціатори «Східного партнерства» ми вражені, що так багато українців відважно протестують проти несподіваного рішення Президента відмовитися від підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом», − зазначається в документі.

Вони запевнили, що Європейський союз готовий підписати Угоду про асоціацію з Україною, щойно Президент України Віктор Янукович буде готовий до цього та запевнили про свою готовність допомогти Україні виконати зобов`язання, пов`язані з підписанням цього документу.

Міністри також написали, що вони згодні з аргументами глави Ради Євросоюзу Германа ван Ромпея та президента Єврокомісії Хосе Мануеля Баррозу: «Україна може самостійно вирішувати, як їй співпрацювати з Європейським союзом. Тому ми рішуче засуджуємо позицію Росії та її дії».

Сікорський та Більдт висловили свою солідарність та підтримку для суверенності України. Вони також закликали зберегти мирний характер протестів в Україні за євроінтеграцію.
XS
SM
MD
LG