Доступність посилання

ТОП новини

До Рівненської ОДА принесли смітник


Ранковий Євромайдан у Рівному
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:32 0:00
Сьогодні зранку держслужбовців Рівненської облдержадміністрації зустрів багатотисячний мітинг рівнян, більшість із яких є студентами місцевих вишів. Люди принесли на майдан Просвіти до Рівненської ОДА смітник, скандували «Ганьба!» і спонукали службовців, окремі з яких є членами Партії регіонів, викинути свої партквитки.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, на вимогу маніфестантів до них вийшов очільник рівненської облдержадміністрації Василь Берташ, який спробував запевнити, що є однодумцем мітингувальників стосовно європейського вибору і намагається забезпечити в області стабільність. Однак люди вимагали від обласного керівника рішучих кроків, зокрема, заяви про відставку.

Представники оргкомітету рівненського Євромайдану передали вимоги учасників віче, викладені в резолюції і зайшли до облдержадміністрації на переговори з владою. Вони принесли під облдержадміністрацію лоток яєць, але наголосили, що це їхня єдина зброя, яка зіпсувала поріг адміністрації. Переговори закінчилися нічим – голова адміністрації заявив, що повністю підтримує президента, і відмовився забрати з кабінету портрет Віктора Януковича.

Згодом до мітингувальників вийшов виконувач обов’язків голови обласної ради Михайло Кривко, від якого пікетувальники вимагали скликати сесію обласної ради. Він наголосив, що депутати зможуть зібратися лише завтра. Пікетувальники вирішили повернутися від ОДА на майдан Незалежності в рівному, щоб там продовжити страйк.

Один з організаторів рівненського Євромайдану Андрій Токарський повідомив, що міська влада Рівного зобов’язала покинути центральну площу міста «у зв’язку з підготовкою до святкування Дня місцевого самоврядування». Майданівці заявили, що розцінюють це як лицемірство з боку міського голови Рівного Володимира Хомка, який ще вчора на Народному віче обіцяв не завадити у роботі наметового містечка.

Зараз євромайданівці повернулися до своїх наметів, і мітингують у центрі міста.
XS
SM
MD
LG