Доступність посилання

ТОП новини

Азаров залишився у кріслі – Євромайдан береться за Януковича


Київ – Верховна Рада не підтримала проект постанови про недовіру Кабінету міністрів. Тому опозиція закликала учасників Євромайдану пікетувати адміністрацію президента і вимагати від нього указів про відставку уряду Миколи Азарова, а також оголосити дострокові президентські і парламентські вибори. Натомість Азаров у парламенті вибачався за спробу розігнати Євромайдан, а також вимагав розблокувати будівлю Кабінету міністрів.

Центр акції протесту проти дій влади переноситься на вулицю Банкову, заявляє голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Йдемо вимагати, щоб Янукович підписав указ про відставку уряду і оголошував президентські і парламентські вибори
Арсеній Яценюк
«Азаров сам не захотів іти у відставку, Партія регіонів і Янукович не відправили його у відставку. Це означає, що ми йдемо до адміністрації президента Януковича, вимагати, щоб Янукович підписав указ про відставку уряду і оголошував дострокові президентські й парламентські вибори», – наголошує Яценюк.

Як відмову від мирного вирішення ситуації зрозуміла опозиція небажання парламентської більшості голосувати за відставку уряду, очолюваного Миколою Азаровим. Депутат від «Батьківщини» Олександр Турчинов запевняє, що біля кожного входу і виходу адміністрації президента будуть пікети мітингувальників. Крім того, заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський зазначає, що опозиція блокуватиме роботу парламенту.
Виступи лідерів на Євромайдані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:03 0:00

Я вам простягую руку – Азаров

У свою чергу депутат від Партії регіонів Володимир Олійник не виключає проведення виїзного засідання Верховної Ради, зокрема для ухвалення держаного бюджету на 2014 рік. Також він спробував логічно сформулювати, чому регіонали не хочуть відставки Азарова та його уряду.

Немає уряду – хто буде нести відповідальність за економіку, виплату зарплат, пенсій
Володимир Олійник
«Коли уряд у відставці, продовжують міністри виконувати обов’язки, тоді президент може прийняти рішення про звільнення виконувача обов’язків міністра і губернатора, але він не може прийняти рішення про призначення. Тоді у нас буде, мінімум, в управлінні певний колапс. Немає уряду – хто буде нести відповідальність за економіку, виплату зарплат, пенсій. Якщо бере на себе це опозиція, я їм пропоную увійти в уряд, створити уряд, і показати приклад, як вони уміють господарювати», – каже Олійник.

Під час свого виступу у Верховній Раді прем’єр-міністр Микола Азаров вибачився за кривавий розгін Євромайдану. Крім того, він вимагав терміново розблоковувати будівлю уряду, а також обіцяв зробити серйозні висновки з подій у країні. Водночас він заявив, що простягає руку мітингувальникам і запропонував сісти за стіл переговорів.
Опозиція перенесла епіцентр протестів під адміністрацію президента
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:03 0:00

Багато українців на межі того, щоб протягнути ноги – Кличко

Утім, в опозиції вже не вірять словам представників чинної влади, а тому не вбачають сенсу у переговорах, заявив лідер УДАРу Віталій Кличко.

Якби Азаров подав у відставку, він би зберіг своє обличчя
Віталій Кличко
«Якби Азаров подав у відставку, він би зберіг своє обличчя, як людина, як керівник. Він протягує руку! Від протягування такої руки, багато українців на межі того, щоб протягнути ноги», – зазначає Кличко.

Відтак, лідери опозиції пішли з Верховної Ради одразу на майдан Незалежності, де закликали учасників протесту стояти до останнього, доти, доки вимоги про відставку діючого уряду і оголошення дострокових президентських і парламентських виборів не будуть виконані.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG