Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція передала Рибаку свої вимоги – Яценюк


Володимир Рибак
Володимир Рибак
Опозиція передала голові Верховної Ради Володимиру Рибаку свої вимоги: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські й парламентські вибори. Як повідомили у прес-службі ВО «Батьківщина», про це заявив лідер фракції цієї політичної сили Арсеній Яценюк після наради у спікера.
За його словами, в країні зараз політична криза, і «мільйони українців повстали не за опозицію, не за політичні вимоги».

Яценюк наголосив, що вимога опозиції до парламенту – ухвалити рішення про відставку уряду: «Якщо не в парламенті, то нехай Партія регіонів звертається до президента, він за Конституцією має право підписати указ про відставку Кабміну».

Як заявив Яценюк, опозиція також вимагає проведення дострокових президентських і парламентських виборів.

Ще одна вимога, за його словами, – звільнення політичних в’язнів. «Це Юлія Тимошенко, це три активісти, яких нещодавно засудили, і ще дев’ять людей – журналісти, підприємці, багатодітний батько, яких ми вчора намагались до третьої ночі витягнути з Шевченківського суду», – сказав голова фракції.

«Ми це передали голові парламенту Рибаку, щоб він це передав Віктору Януковичу», – повідомив Яценюк.

Опозиція заблокувала парламент. Яценюк заявив, що парламент не буде працюватиме, доки уряд не буде відправлений у відставку.
XS
SM
MD
LG