Доступність посилання

ТОП новини

На Євромайдані створили стіну пам'яті про побиття людей «Беркутом»


Понад сто свічок і фотографії учасників Євромайдану, до крові побитих «Беркутом» 31 листопада і 1 грудня – так виглядає імпровізована Стіна пам’яті, яка вночі з’явилася біля центрального поштамту на майдані Незалежності. Понад сто свічок приніс сюди і запалив автор ідеї, активіст Михайло з Запорізької області.

«Коли я приїхав до Києва – я майже нічого не знав про ці події. Побачив ці фотографії побитих до крові людей, і спершу подумав, що це колаж з різних країн, з різних масових акцій. Коли зрозумів, що все це сталося в Києві упродовж двох днів – я був шокований. Можливо, ці свічки на стіні змусять людей замислитися, зрозуміти, що такі речі не повинні повторюватися. Якби серед цих побитих були мої близькі – я не знаю, що б я робив», – сказав Михайло Радіо Свобода.

Імпровізована стіна пам’яті розташована біля одного з входів на Євромайдан, перехожі зупиняються біля неї, а то й фотографуються поруч.

В ніч на 30 листопада, під час силового розгону Євромайдану, і наступного дня, після побиття людей «Беркутом» під адміністрацією президента, постраждало понад 100 людей, з них – близько 50 журналістів. Щонайменше 9 потерпілих у тих сутичках тримають під вартою за підозрою в організації провокацій.

ОБСЄ вимагає об’єктивного розслідування фактів побиття і покарання винних.
XS
SM
MD
LG