Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську на одній площі зібралися і прихильники, і противники Євромайдану


У Луганську на одній площі зібралися і прихильники, і противники Євромайдану
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

У Луганську на одній площі зібралися і прихильники, і противники Євромайдану

У Луганську на одній площі зустрілися одразу кілка груп луганців, які висловлювали різні думки стосовно Євромайдану, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Одну від одного їх розділяли кордони міліції.

В цілому біля пам’ятника Тарасу Шевченку сьогодні мітингувало близько півтисяч людей.

Найбільше вдалося залучити своїх прихильників опозиційним партіям. Вони висловилися в підтримку київського Євромайдану, за дострокові президентські вибори, закликали піти у відставку уряд, а також голову Луганської обласної держадміністрації Володимира Пристюка.

Люди скандували «Банду геть!», «Владі ганьба!», «Україна – це Європа!», «Луганськ – це Європа!»

Молоді луганці казали, що хочуть жити у європейські правовій державі з високими стандартами, тому і підтримують євроінтеграцію. Дехто з людей старшого покоління, які прийшли на підтримку Євромайдану, застерігали владу від зближення з Росією.

Позаду основної групи мітингуючи розташувалися противники Євромайдану, які складалися з кількох груп, зокрема молодих людей, які тримали надруковані плакати з колажами, в яких опозиція показана в негативному світлі.

Не всі вони могли пояснити, чому прийшли сьогодні на площу.

Один з учасників групи, назвався громадським активістом і запевнив, що не представляє жодну політичну організацію. На його думку, студенти, яких побили на Майдані Незалежності – це «нещасна молодь, яку туди загнали, і якій заплатили, а деякі студенти ще й били правоохоронців».

Також на сьогодні на площу прийшли донські козаки. Вони вигукували «Слава «Беркуту!» та образи на адресу місцевих опозиційних активістів.

Організатори луганського Євромайдану домовилися знову зібратися на площі завтра о 16.00 у відповідь на з’їзд депутатів всіх рівнів, який о цій же годині організовує влада Луганщини в луганському спорткомплексі «ЛТК Арена».

Нагадаю, раніше Луганська облрада висловилася за проведення Всеукраїнського з’їзду депутатів всіх рівнів у Києві.
XS
SM
MD
LG