Доступність посилання

ТОП новини

Черкаські студенти не вийшли на мітинг через «профілактичні бесіди»


Менше двох десятків студентів черкаських вишів прийшли під стіни Черкаського міськвиконкому висловити солідарність із постраждалими від кривавого розгону Євромайдану. Мітинг, який відбувався у межах всеукраїнського Дня студентської солідарності, тривав усього кілька хвилин, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Організатори збиралися зібрати на акцію до ста осіб. Однак у вишах почали проводити «профілактичні бесіди», щоб студенти не ходили на мітинги. Власне, через такі бесіди, пояснює один з організаторі акції Олександр, молодь боїться відвідувати акції протесту.

«Більшість не прийшла саме через ці «бесіди», бо їм погрожували проблемами в навчанні під час сесії. Тому вони і бояться виходити. Крім того, їм підставляють пари, щоб вони максимально не прогулювали, не страйкували. Коли ми ходили колонами, то в деяких університетах навіть закривали двері, щоб студенти не приєднувалися до нас», – каже він.

За словами Олександра, в деяких вишах кафедри навпаки підтримують акції протесту. Зокрема, викладачі Черкаського національного імені Богдана Хмельницького відпускають студентів на мітинги.
XS
SM
MD
LG