Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував львівського фотографа Панаса на 2 місяці


Печерський райсуд Києва постановив арештувати на 2 місяці львівського фотографа, активіста Євромайдану Олега Панаса. Про це Радіо Свобода повідомили активісти Майдану.

Олега Панаса затримали у Львові 9 грудня. В обласному управлінні МВС заявили, що затримання провели за рішенням суду. Згідно з кримінальним провадженням, відкритим у Києві, Олега Панаса підозрюють у скоєнні злочинів за 5 статтями Кримінального кодексу: «умисне пошкодження майна», «масові заворушення», «захоплення державних або громадських будівель чи споруд», «опір представникам влади чи правоохоронним органам», «погроза або насильство до працівника правоохоронних органів»».

Сьогодні у Львові понад 10 тисяч студентів, за даними організаторів львівського Євромайдану, зібралися на площі перед пам’ятником Шевченка, щоб висловити свою підтримку затриманим активістам і закликати владу звільнити всіх заарештованих.

Протестували львів’яни і біля приміщення головного управління міліції у Львівській області з вимогою припинити репресії щодо активістів Євромайдану.

Мер Львова Андрій Садовий каже, що він готовий взяти на поруки Олега Панаса на час слідства і готує відповідну заяву.

Після сутичок біля приміщення адміністрації президента 1 грудня затримали 9 людей. Для всіх них суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців.

10 грудня президент Віктор Янукович пообіцяв вирішити питання щодо запобіжного заходу для арештованих у рамках цієї справи людей.
XS
SM
MD
LG