Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент закликає негайно почати посередницьку місію ЄС в Україні


Європейський парламент закликає до негайної роботи місії ЄС на високому політичному рівні для посередництва в пошуку політичного вирішення кризової ситуації в Україні. Про це йдеться в резолюції Європейського парламенту, ухваленій сьогодні в Страсбурзі.

Крім того, Європарламент висловлює повну солідарність з «демонстрантами за європейське майбутнє і закликає українську владу повною мірою поважати громадянські права і фундаментальні свободи зібрань і мирних акцій протесту».

Європарламент «рішуче засудив» використання сили проти мирних демонстрацій і наголошує на необхідності швидкого, ефективного й незалежного розслідування і покарання осіб, визнаних винними, закликає до негайного і безумовного звільнення мирних демонстрантів, заарештованих в останні дні.

Також Європарламент висловлює жаль з приводу «жорстоких подій, що сталися 9 грудня 2013 року, коли сили безпеки штурмували офіси опозиційних партій і незалежних ЗМІ, і переслідували демонстрантів».

У резолюції також міститься заклик до держав-членів ЄС погодитися на надання безвізового права в’їзду українців до ЄС.

У документі також засуджується Росія за «неприйнятний політичний й економічний тиск» на Київ і заклик до Єврокомісії визначитися з можливими «контрзаходами».
XS
SM
MD
LG