Доступність посилання

ТОП новини

Громада Львова готова взяти на поруки заарештованого Олега Панаса


У Львові затримали активіста Майдану, фотографа Олега Панаса
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00
Більше ніж півсотні відомих львів’ян підписалися під заявою у Шевченківський суд Києва з проханням віддати їм на поруки львівського фотографа Олега Панаса, для якого 10 грудня суд обрав запобіжний захід – два місяці перебування в СІЗО.

Як повідомляє корреспондент Радіо Свобода, з ініціативою взяти хлопця на поруки до громадських діячів, відомих мешканців міста звернувся мер Львова Андрій Садовий. За його словами, львів’янина несправедливо звинувачують.

«Наша принципова позиція – захистити. Всі львів’яни мають бути захищені», – наголосив міський голова.

Сьогодні всі заяви львів’ян мерія передасть у Київ адвокату засудженого.

Батько арештованого Олега Панаса – Ігор Панас – попросив львів’ян захистити його сина і знати, що він «має честь і гідність на відміну влади, яка хоче зіпсувати його біографію».

9 грудня у Львові правоохоронці на вулиці затримали активіста Майдану, фотографа Олега Панаса, згідно з рішенням Шевченківського суду Києва і одразу етапували у столицю. Проти Олега Панаса відкрили п’ять кримінальних проваджень – за статтею 194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження майна), 294 (масові заворушення), 341 (захоплення державних або громадських будівель і споруд), 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронних органів), 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).
XS
SM
MD
LG