Доступність посилання

ТОП новини

Янукович пропонує діалог і мораторій на силові дії


Круглий стіл з участю президента й опозиції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:38 0:00
Президент України Віктор Янукович виступає за введення мораторію на будь-які силові дії до розгляду у Верховній Раді всіх ризиків, які містить угода про асоціацію з Євросоюзом в нинішньому варіанті.

«Ми повинні ввійти в конституційне правове поле. І пропозиція проста: мораторій – це перше, на будь-які силові дії, друге – діалог, круглий стіл», – сказав Янукович, виступаючи на загальнонаціональному круглому столі у столичному палаці «Україна».

«Будь-які розмови про те, що сьогодні готуються силові дії, я вам скажу, я теж начитався інтернету, заклики про озброєння, когось потрібно вбити, когось повісити тощо... Я про це не говоритиму – це все емоції, це провокації, це розхитування ситуації, і хто в цьому зацікавлений, настане час – і ми з вами зрозуміємо. Будьмо мудрішими, спокійно давайте розберемося на нашій рідній землі», – сказав він.

Янукович також закликав українців до спокою і припинення протистояння.
«Я звертаюсь до наших громадян, які стоять на всіх майданах, – заспокоїтись і припинити протистояння. Протистояння ніколи не приводило ні до чого хорошого», – сказав він.

Янукович попросив громадян дати можливість сьогодні політикам, владі і опозиції разом вийти з цієї ситуації.

Президент також подякував лідерам опозиції за те, що вони погодилися прийти на сьогоднішню зустріч.

Опозиція на сьогоднішньому круглому столі застерегла президента від силового розгону Майдану і висунула йому вимоги мітингувальників.
XS
SM
MD
LG