Доступність посилання

ТОП новини

Пшонка за ідентифікаційні знаки на одязі бійців «Беркута»


Генеральна прокуратура України ініціюватиме розробку і запровадження ідентифікаційних знаків на форменому одязі співробітників спецпідрозділів МВС для швидкого встановлення їхніх осіб.

Як заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка, неправильно, що бійців, які беруть участь у спецопераціях, неможливо ідентифікувати.

«Це неправильно, на наш погляд. Тому ми робитимемо висновки і будемо вимагати, щоб була відповідність у номерному плані прізвищам бійців, які задіяні у спецоперації», – сказав він.

Генпрокурор наголосив, що дуже складно встановити, хто саме з бійців «Беркута» брав участь у розгоні Євромайдану, оскільки всі були з закритими обличчями і в масках, і якихось позначок на одязі або іншої ідентифікації у них немає.

«Ви можете задати питання: а конкретно будуть відповідати рядові бійці «Беркуту» чи не будуть? Це дуже складне питання – вони були з невидимими обличчями, в масках тощо. Ми вивчили інструкції й положення діяльності «Беркута». На жаль, там не йдеться про конкретні позначки для кожного бійця «Беркута» або на його одязі, або на касці, які відповідали б реальному прізвищу.... Ми порушуватимемо питання про це в правовому порядку», – сказав Пшонка.

30 листопада рано-вранці «Беркут» жорстоко розігнав Євромайдан у Києві. За словами очевидців, бійці спецпідрозділу «Беркут» штурмували кілька сотень студентів, які проводили мирну акцію на підтримку євроінтеграції України. Людей жорстоко побили, кілька десятків потрапили до лікарень.

Сьогодні генпрокурор Пшонка заявив, що ГПУ вручила повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв’язку з розгоном Майдану 30 листопада заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову, на той час начальнику київської міліції Валерію Коряку і його заступнику Петрові Федчуку.

Президент Віктор Янукович відсторонив Попова і Сівковича.
XS
SM
MD
LG