Доступність посилання

ТОП новини

Всі країни ЄС підтримують Євромайдан – євродепутат Демесмекер


Майдан Незалежності, 15 грудня 2013 року
Майдан Незалежності, 15 грудня 2013 року
Депутат Європарламенту від Бельгії Марк Демесмекер заявляє, що мітингувальників на майдані Незалежності підтримують всі країни Євросоюзу.

«Мова йде не лише про країни Східної чи Північно-Східної Європи – як-то країни Балтії чи Польщу, які, так історично склалося, є союзниками України. Мова йде так само про Німеччину, Бельгію, Францію – у країнах на кшталт цих підтримка також є дуже широкою», – сказав він у коментарі Радіо Свобода під час візиту у Київ.

За словами Демесмекера, Європарламент був дуже розчарований рішенням президента Віктора Януковича не підписувати угоду про асоціацію. Водночас, на думку європарламентаря, під час візиту у Київ він переконався, що вимога протесту на майдані Незалежності – не лише підписання цієї угоди.

«Люди, які стоять на Майдані, хочуть змінити систему. Мова йде не лише про угоду про асоціацію – мова йде про зміну системи на реальну демократію, де є повага до людської гідності, до прав людини, де можна мати нормальне життя, а не виживати», – вважає Марк Демесмекер.

Бельгійський політик також зазначив, що, на його думку, вихід із політичної кризи в Україні сторони мають погодити у наступні кілька днів.

«Зрештою, сторони мають ухвалити якесь політичне рішення. Так, Майдан – це дуже потужний рух людей із вулиці, але зрештою, має бути ухвалене якесь політичне рішення. Має бути діалог, кінцева мета якого – пошук консенсусу. Це має бути зроблено у наступні кілька днів», – сказав Демесмекер.
XS
SM
MD
LG