Доступність посилання

ТОП новини

Наразі немає причин ставити під сумнів результати виборів – голова ЦВК


На даний час немає підстав ставити під сумнів результати волевиявлення на повторних виборах у п’яти одномандатних округах. Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

«Скарг або повідомлень про суттєві порушення, які могли вплинути на підрахунок голосів виборців, хід голосування або на результати голосування до цього часу в ЦВК немає», – наголосив він.

На запитання про те, що за даними екзит-полів, оприлюднених ввечері 15 грудня, в 223-му окрузі перемагає на виборах опозиційний кандидат Юрій Левченко, однак, за даними ЦВК, лідирує самовисуванець Віктор Пилипишин, Охендовський відповів: «У цілому можна констатувати, що соціологічні опитування й екзит-поли в Україні іноді використовуються як засоби маніпуляції громадською думкою... Виборці далеко не завжди в нашій країні правдиво відповідають на запитання інтерв’юерів».

Охендовський нагадав, що, відповідно до законодавства, Центвиборчком повинен до 30 грудня встановити офіційні результати повторних виборів в п’яти округах. Він висловив сподівання, що ЦВК зможе зробити це раніше відведеного строку.

15 грудня пройшли повторні вибори депутатів парламенту в округах №94, 132, 194, 197, і 223.

За попередніми даними ЦВК, опозиційні кандидати програють довибори в чотирьох із п’яти округів. За даними, які на цю хвилину наводить сайт ЦВК, лише один опозиційний кандидат має незаперечну перевагу. За результатами підрахунку понад 77% протоколів в одномандатному окрузі №197 (Черкаська область) перед веде висуванець партії «Батьківщина» Леонід Даценко – 61,65% голосів.
XS
SM
MD
LG