Доступність посилання

ТОП новини

Львівська облрада позбавила ОДА окремих повноважень


Сьогодні на сесії Львівської облради 66 зі 116 обраних депутатів своїм рішенням відкликали повноваження, делеговані Львівській ОДА у 2008 році.
Згідно з депутатським рішенням, керівництво установами, закладами та організаціями, що перебувають у спільній власності територіальних громад області, має здійснюватись обласною радою. Відповідно і керівників комунальних установ і організацій призначитиме представницький орган влади.

Депутати вимагають від ОДА передати їм засвідчені копії та оригінали документів, що підтверджують трудові відносини з керівництвом комунальних установ до управління спільним майном.

Також депутати створили тимчасову контрольну комісію, яка працюватиме над пропозиціями щодо формування виконавчого комітету Львівської облради. І більшість обранців проголосували за рішення, згідно з яким з 1 січня 2014 року не продовжать термін щодо оренди будинку Львівській ОДА, а тому обранці вимагатимуть від чиновників адміністрації звільнити будівлю.

Договір про оренду приміщень між облрадою і адміністрацією укладено від 24 лютого 2011 року, вартість оренди становить одну гривню на рік.


Львівська ОДА оскаржуватиме рішення обласної ради у суді, про що напередодні заявив голова Львівської ОДА Олег Сало, наголосивши про те, щоб позбавити повноважень адміністрацію потрібно змінювати законодавство.

Провладні депутати Львівської облради, які не підтримали рішення, вважають, що рада ухвалила популістські і політичні рішення.

Натомість представники опозиції, які голосували за три рішення, вважають, що зробили перший крок до зміни системи влади в державі.
XS
SM
MD
LG