Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція знову запропонувала позачергові вибори в Києві


У Верховній Раді сьогодні зареєстрували черговий проект постанови про призначення позачергових виборів Київського міського голови і депутатів Київської міської ради. Цього разу їх пропонують провести 23 лютого наступного року.

Автори проекту, народні депутати з фракції «Батьківщина» Юрій Одарченко і Олександр Чорноволенко, вже подавали такі проекти принаймні тричі, але вони не проходили.

Опозиція вважає, що п’ятирічний термін повноважень Київради, на який вона була обрана на позачергових виборах 2008 року за чинним на той час законодавством, завершився 2 червня, тому блокує її пленарні засідання, вважаючи її нелегітимною. Міського голови Київ не має з минулого року після відставки Леоніда Черновецького.

Наприкінці травня Конституційний суд України оприлюднив рішення, згідно з яким чергові вибори до місцевих рад, а також сільських, селищних і міських голів, обраних на позачергових виборах, відбудуться одночасно на всій території України 2015 року – в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень рад або голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року.

Опозиція наголошує, що це рішення не виключає позачергових виборів у Києві.
XS
SM
MD
LG