Доступність посилання

ТОП новини

Кількість викрадених журналістів у 2013 році збільшилася удвічі – доповідь


У 2013 році вбили 71 журналіста, що на 20% менше порівняно з минулим роком, мовиться в доповіді міжнародної організації «Репортери без кордонів».

Водночас, як мовиться у звіті, зросла кількість нападів на журналістів і погроз на їхню адресу з боку сил безпеки і недержавних суб’єктів. «На журналістів систематично нападали сили безпеки у Туреччині у зв’язку з протестами довкола парку Ґезі і меншою мірою в Україні, у зв’язку з протестами на майдані Незалежності», – заявляють «Репортери без кордонів».

За звітом, понад дві тисячі журналістів зазнали погроз або фізичних нападів у цьому році.

Як мовиться в доповіді, цього року більше ніж удвічі зросла кількість викрадених журналістів (до 87). Більше ніж половина з них зникла в Сирії.

«Сирія, Сомалі і Пакистан залишаються в п’ятірці найбільш смертельно небезпечних країн для працівників медіа», – мовиться в доповіді.

До п’ятірки країн також увійшли Індія і Філіппіни.

Окрім того, зростання насильства в Сирії змусило понад 30 журналістів залишити батьківщину. За даними правозахисників, зараз «вони перебувають у Туреччині, Йорданії, Лівані та Єгипті, вразливі і знедолені».

Стосовно ж даних щодо арешту журналістів, за інформацією «Репортерів без кордонів», не менш як 178 осіб на сьогодні перебувають у в’язницях Китаю, Еритреї, Туреччини, Ірану і Сирії.
XS
SM
MD
LG