Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті висунули нові кримінальні звинувачення скиненому президентові


Мухаммад Мурсі на суді в Каїрі, архівний відеокадр
Мухаммад Мурсі на суді в Каїрі, архівний відеокадр
У Єгипті прокуратура оголосила сьогодні про порушення нової кримінальної справи проти колишнього президента Мухаммада Мурсі і ще 34 ісламістів, цього разу за звинуваченнями у змові з іноземними групами з метою здійснення терористичних операцій.

Як мовиться в заяві прокуратури, відповідачів звинувачують у змові з палестинським ісламістським войовничим рухом «Хамас» задля здійснення «ворожих актів» під час повстання проти влади попереднього президента Хосні Мубарака позаминулого року.

Серед інкримінованих Мурсі і його соратникам злочинів – напад на в’язницю під час того повстання, в перебігу якого з неї втекли Мурсі й інші ув’язнені члени його поміркованого ісламістського руху «Мусульманське братство», на той час забороненого, а також загинули 14 в’язнів.

Мухаммад Мурсі разом зі ще 14 соратниками-ісламістами вже перебуває під судом за звинуваченнями в підбурюванні до насильства, яке спричинило загибель близько десяти людей під час сутичок із поліцією біля президентського палацу рік тому, коли він іще був при владі.

Мурсі усунули з посади військові в липні після масових протестів проти його правування.
XS
SM
MD
LG