Доступність посилання

ТОП новини

МЗС іноземним партнерам: українці самі вирішать свої проблеми


Міністерство закордонних справ закликає іноземних партнерів України об’єктивно й неупереджено оцінювати внутрішньополітичну ситуацію в Україні і поважати право українців самостійно розв’язувати наявні в державі проблеми. Про це йдеться у сьогоднішній заяві міністерства.

Як мовиться у цьому документі, «офіційні чиновники деяких іноземних держав і міжнародних інституцій намагаються брати безпосередню участь у внутрішньополітичних процесах в Україні».

Як наголосив у розмові з Радіо Свобода заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС Василь Зварич, українці мають суверенне право самостійно вирішувати проблеми державного розвитку.

«Українське суспільство в дусі відданості загальноєвропейським цінностям здатне досягнути необхідного компромісу. Президент України і представники всіх зацікавлених сторін вже ведуть пошук шляхів вирішення ситуації, що склалася, зокрема у рамках загальнонаціонального круглого столу «Об’єднаємо Україну», – наголошує Зварич.

Сьогодні Віктор Янукович назвав неприйнятним будь-яке повчання у формі тиску з боку іноземних політиків і чиновників.

Низка європейських і американських політиків, приїжджаючи до Києва, приходила на Майдан і спілкувалася з мітингувальниками, а також закликала владу мирно вирішити кризу в країні.

Захід також закликав Росію не тиснути на Україну. Водночас російська сторона звинувачувала європейських чиновників у втручанні у внутрішні справи України.
XS
SM
MD
LG