Доступність посилання

ТОП новини

Янукович доручив знизити ціни на електроенергію


Президент Віктор Янукович доручив урядові забезпечити зниження цін на електроенергію для споживачів.

«Зараз ціна газу становить 268,5 доларів за тисячу кубометрів. Це дозволить державі істотно заощадити витрати на електроенергію й тепло», – цитує прес-служба президента виступ Януковича на урочистих зборах з нагоди Дня енергетика і церемонії запуску гідроагрегату № 2 Дністровської ГАЕС.

Між тим Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері комунальних послуг, не бачить підстав для перегляду тарифів на послуги з теплопостачання для населення через зниження вартості російського газу для України. У Нацкомпослуг це пояснюють тим, що при розрахунку тарифів використовується вартість природного газу українського видобутку.

17 грудня «Газпром» і «Нафтогаз України» в присутності президентів двох країн підписали доповнення до «Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2009–2019 рік» від 19 січня 2009 року. Підписаний документ дозволяє Україні купувати газ у «Газпрому» за ціною 268,5 доларів за тисячу кубометрів, тоді як зараз вона становить понад 400 доларів.
XS
SM
MD
LG