Доступність посилання

ТОП новини

У Луцьку прокурорів провели на роботу пікетувальники з портретами Януковича


У Луцьку прокурорів провели на роботу пікетувальники з портретами Януковича
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:24 0:00
Кілька десятків волинян сьогодні вранці прийшли під обласну прокуратуру з портретами президента Віктора Януковича. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вони вигукували «Ганьба!» працівникам прокуратури, які скористалися іншим входом, щоб пройти на роботу.

Пікетувальники тримали портрети президента у перевернутому вигляді й скандували гасла «37-й не пройде!», «Майї – волю!», «Героям слава!». Демонстрантів підтримували, сигналячи, місцеві водії.

До людей вийшов помічник прокурора Петро Романішин, якому лучани передали свої вимоги. Основна з них – припинити переслідування волинських євромайданівців.

Депутат обласної ради Ігор Гузь назвав метою акції захист потенційних політичних в’язнів. За його словами, перевернуті портрети – це цілком адекватна, і головне, ненасильницька реакція на побиття мирних демонстрантів у столиці. Як заявив Гузь, Волинь посідає перше місце за кількістю справ щодо активістів Євромайдану (нині їх відкрили шість, серед яких – і справа проти самого Гузя).

На вихідних у Києві від Національного університету імені Тараса Шевченка до майдану Незалежності пройшла колона молодих людей, які несли перевернуті портрети президента Віктора Януковича, глави МВС Віталія Захарченка, секретаря РНБО Андрія Клюєва і міністра освіти Дмитра Табачника, а згодом їх спалили. Таким чином вони висловили свою солідарність з активісткою Луцького Євромайдану Майєю Москвич, якій за участь у ході з перевернутими портретами Віктора Януковича загрожує ув’язнення.

Голова волинської адміністрації Борис Клімчук сьогодні на нараді заявив, що «юні друзі переступили межу закону», і додав, що вже нині оратори волинського Євромайдану «добирають слова» під час своїх виступів.

Тим часом, у Рівненському управлінні МВС сьогодні тривають допити активістів місцевого Євромайдану, які запустили «в космос» з площі Незалежності портрет президента Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG