Доступність посилання

ТОП новини

Росія купила перший транш українських облігацій – Медведєв


Микола Азаров (л) і Дмитро Медведєв сьогодні в Москві
Микола Азаров (л) і Дмитро Медведєв сьогодні в Москві
Росія в понеділок, 23 грудня придбала перший транш українських суверенних облігацій на суму три мільярди доларів, повідомив російський прем’єр Дмитро Медведєв на зустрічі зі своїм українським колегою Миколою Азаровим у Москві.

Медведєв також наголосив на необхідності «реанімувати втрачене у відносинах».

За його словами, Україна залишається головним стратегічним партнером Росії.

Зі свого боку, Азаров підтвердив, що Національний банк України одержав перший транш коштів. За його словами, це «є дуже серйозним, стабілізувальним чинником» для країни.

«Завдяки досягнутим домовленостям наші рейтинги підвищилися. Ми вийшли з тієї зони, в якій перебували», – заявив Азаров.

Для України, заявив прем’єр, це робочі місця, підприємства, доходи бюджету і зарплати. «Тому все те, про що домовилися президенти, ми на рівні урядів маємо реалізувати, я в цьому, безумовно, переконаний», – сказав Азаров.

Він подякував за те, що був запрошений узяти участь у роботі саміту ЄврАзЕС, зазначивши, що президент Віктор Янукович «не зміг приїхати» й доручив йому брати участь.

Після зустрічі з Медведєвим Азаров візьме участь в засіданні Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав, початок якого заплановано на 13:00 за Києвом.

На засіданні українсько-російської міждержавної комісії під головуванням президентів Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня ухвалили рішення про зниження вартості російського газу для України до 268,5 доларів за тисячу кубометрів, а також про придбання Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.
XS
SM
MD
LG