Доступність посилання

ТОП новини

Україна відновить переговори з ЄС після новорічних свят – Кожара


Леонід Кожара
Леонід Кожара
Україна відновить переговори з Європейським союзом щодо перспективи підписання угоди про асоціацію після новорічних свят, заявляє міністр закордонних справ Леонід Кожара.

«Два раунди переговорів вже відбулися в Брюсселі. Сьогодні, як ви знаєте, починаються вже політичні канікули в Європі, пов’язані з новорічними й різдвяними святами, і після свят Україна відновить переговори з приводу цієї угоди», – сказав Кожара.

За його словами, «саме тіло тексту угоди про асоціацію не підлягає переробці», а Київ має намір звернути увагу на моменти, що стосуються імплементації угоди.

Як заявив Кожара, Міністерство закордонних справ продовжує докладати зусиль для подальших переговорів з Європейським союзом щодо створення необхідних умов для імплементації угоди про асоціацію.

За його словами, МЗС докладало максимальних зусиль для підготовки до підписання угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту. Проте, як заявив міністр, через об’єктивні економічні причини підписання не сталося.

21 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення зупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію з ЄС, яку планували підписати 29 листопада на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Через це в Україні почалися масові протести, які тривають досі.
XS
SM
MD
LG