Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: Янукович покриває виконавців зі своєї хижої зграї


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Те, що президент Віктор Янукович вирішив взяти на контроль розслідування жорстокого побиття журналістки і громадської активістки Тетяни Чорновол означає, що він покриває виконавців. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив колишній міністр внутрішніх справ, лідер руху «Третя Українська республіка» Юрій Луценко.

«Це погана ознака (що президент доручив розслідувати побиття – ред.). Коли президент каже: я аплодую Майдану, то аплодисменти приходять із кийками. Тому, коли президент бере щось на контроль – це означає, що він покриває своїх виконавців зі своєї хижої зграї», – сказав Луценко.

За словами екс-міністра, він не вірить ні в яке розслідування доти, поки міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко є частиною цього розслідування.

«Як може не піти у відставку міністр, який допустив використання спецназу проти мирних громадян? Як може він при цьому ще звітувати про розслідування? Як може генеральний прокурор Пшонка, який договорився до того, що студенти напали на «Беркут» сьогодні бути гарантом незалежного розслідування нападу проти Чорновол? Забудьте про це. Ці дві особи гарантують покривання злочину, а не його розкриття», – сказав лідер руху «Третя Українська республіка».

Луценко наголосив, що ця влада «має піти геть». «Тільки після цього можна буде встановити законність, провести об’єктивні розслідування», – сказав екс-міністр.

Сьогодні вночі на трасі «Бориспіль – Київ» невідомі витяглися Тетяну Чорновол з її машини, жорстоко побили й кинули в кювет. Друзі і колеги Чорновол пов’язують це побиття з її професійною діяльністю.

Міліція почала розслідувати напад за статтею «хуліганство».

Президент України Віктор Янукович засудив побиття і доручив правоохоронцям терміново його розслідувати.


Більше про це: Активістку Євромайдану Тетяну Чорновол били одразу декілька чоловіків – депутат
XS
SM
MD
LG