Доступність посилання

ТОП новини

Посольство США засудило напад на Тетяну Чорновол


Побита Тетяна Чорновол
Побита Тетяна Чорновол
Посольство США оприлюднило заяву, в якій засудило напад на журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол.

«Посольство США з жахом сприйняло новини про побиття журналістки Тетяни Чорновол. Ми засуджуємо цей напад і закликаємо до його негайного розслідування, яке, на відміну від розслідування попередніх подібних інцидентів, мусить привести винних до повної відповідальності згідно із законодавством України», – йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті посольства.

«Ми висловлюємо заклопотаність у зв’язку з дуже схожими подіями протягом останніх кількох тижнів, спрямованими проти фізичних осіб, їхнього майна і політичної діяльності, очевидно, з метою залякування чи покарання тих, хто пов’язаний із протестами на Євромайдані», – наголошують в американському дипломатичному представництві.

Посольство називає останні події «неприйнятними порушеннями громадянських свобод, яким не має бути місця в сучасному демократичному суспільстві». «Ми закликаємо уряд України запобігти будь-яким подальшим подібним інцидентам, провести чесні і прозорі розслідування всіх нападів, які вже відбулися, забезпечуючи реальні результати, що приведуть до відповідальності не лише виконавців, але й особливо тих, хто ці жорстокі розправи замовив», – йдеться у заяві.

В ніч на 25 грудня на трасі «Бориспіль – Київ» невідомі витягли Тетяну Чорновол з її машини, побили й кинули в кювет. Лікарі кажуть, що стан жінки – середньої тяжкості.
XS
SM
MD
LG