Доступність посилання

ТОП новини

Побитих 30 листопада на Майдані залякує міліція і прокуратура – «Євромайдан SOS»


Як міліція, так і прокуратура, тисне на тих, кого жорстоко побили 30 листопада під час розгону Майдану, заявляють представники громадської ініціативи «Євромайдан SOS».

«Їх перестрівають в суді. Міліція приходить до них пізно ввечері для того, щоб чинити тиск. Їм дзвонять, погрожують їхнім близьким», – розповідає координатор роботи з постраждалими внаслідок розгону Світлана Валько.

За її словами, через такий тиск чимало людей забрали заяви про побиття і набули вже статусу не постраждалого, а просто свідка, що є порушенням їхніх прав у цій ситуації.

Від початку роботи гарячої лінії «Євромайдан SOS» на неї надійшла інформація про 145 осіб, постраждалих 30 листопада. За даними активістів, відразу після подій 33 особи були доставлені до Шевченківського відділку міліції і проти 30 з них ініціювали судове провадження, на що як мінімум четверо підозрюваних подали зустрічні позови щодо побиття.

Водночас, за даними «Євромайдан SOS», 60 людей вказали, що були побиті з різним ступенем тяжкості. 28 з них зняли побої у лікарні чи під час судмедекспертизи.
XS
SM
MD
LG