Доступність посилання

ТОП новини

Конгрес українців Канади засудив побиття Тетяни Чорновол


Конгрес українців Канади засуджує жорстокий напад на журналіста Тетяну Чорновол. Про це йдеться у зверненні організації.

«Хіба це випадково, що пані Чорновол опублікувала викриття щодо розкішного способу життя міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, і згодом тієї ж ночі на неї напали і жорстоко побили?» – запитує президент Конгресу українців Канади Павло Грод.

«Це ще один дуже сумний приклад залякування журналістів і громадських активістів. Ми закликаємо президента Януковича покласти кінець репресіям і гарантувати безпеку громадян України», – наголошують автори звернення.

Вони також нагадують, що події в Україні прискіпливо відстежують західні дипломатичні місії та політичні лідери. Зокрема, міністр закордонних справ Канади Джон Берд відреагував на побиття у своєму Twitter.

«Я висловлюю жаль через жорстоке побиття Тетяни Чорновол, відомої журналістки і активістки. Українські органи владиповинні швидко вивчити цей варварський акт насильства і переслідувати винних з усією суворістю закону», – написав очільник дипломатичного відомства.
XS
SM
MD
LG