Доступність посилання

ТОП новини

Львівські журналісти: побиття Тетяни Чорновол – жорстока розправа


Тетяна Чорновол побита невідомими, 25 грудня 2013 року
Тетяна Чорновол побита невідомими, 25 грудня 2013 року
Львівські журналісти оприлюднили заяву, в якій називають побиття громадської активістки, учасниці Євромайдану Тетяни Чорновол жорстокою розправою, а не хуліганськими діями. За їхніми словами, журналіста побили за активну позицію, що неприпустимо в країні, де сповідують демократичні цінності.

«Чи не щодня ми чуємо про нові випадки насильства проти співробітників ЗМІ й активістів Майдану. За час масових протестів у листопаді-грудні 2013 року в Києві постраждали понад 50 журналістів. Окрім перевищення повноважень, дії співробітників МВС, що підняли руку на співробітників ЗМІ, підпадають під статтю 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання професійній діяльності журналістів. Проте ніхто з тих, хто бив журналістів не покараний. Сьогодні професійна журналістика стає небезпечною в Україні, а правоохоронні органи цілковито втратили довіру людей», – йдеться в заяві.

Львівські журналісти, які висловили свою солідарність з Тетяною Чорновол, вимагають від правоохоронних органів і прокуратури оперативного й об’єктивного розслідування справи, оприлюднення імен можливих замовників і виконавців цього злочину, притягнення їх до відповідальності. А від суддів, які діють від імені України – справедливого вироку.

Журналісти засуджують переслідування й репресії проти своїх колег і всіх учасників акцій протесту. Журналісти ставлять свої підписи під заявою, розміщеній у Facebook, до президента, міністра внутрішніх справ і генпрокурора.

Випуски новин, номери львівських видань нині присвячені темі побиття Тетяни Чорновол.

Вчора вночі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку, витягнувши її з автомобіля на трасі «Бориспіль-Київ».

За даними МВС, у справі про побиття журналістки наразі фігурує три особи, двоє з яких уже затримані.
XS
SM
MD
LG