Доступність посилання

ТОП новини

Івано-франківські журналісти вимагають зупинити терор


Івано-франківські журналісти вимагають припинити терор
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00
Більше ніж півсотні журналістів івано-франківських видань сьогоднішній ранок розпочали з протестної акції під стінами обласної держадміністрації. Вони тримали в руках плакати «Ні терору проти журналістів!», «Хто відповість за побиття журналістів?», «Ні насильству над жінками», «Бандити б’ють наших жінок, хочуть, щоб чоловіки стали Коліями», дехто скотчем заклеїв рот.

За словами головного редактора газети «Репортер» Андрія Філіппського, прийшли, щоб висловити підтримку Тетяні Чорновол і всім журналістам, які «постраждали від свавілля влади». «Ми на кожен такий випадок опублікуємо два розслідування, десять розслідувань, щоб влада розуміла, що насправді закрити рот нам неможливо», – сказав журналіст.

«Екстремальний журналіст» Руслан Коцаба, який з власного досвіду знає, що таке переслідування за професійну діяльність, переконаний, що необхідна солідарність журналістів і реагування на кожний такий випадок.

Генеральний директор обласного телебачення «Галичина», голова постійної депутатської комісії обласної ради з питань діяльності ЗМІ, свободи слова Ольга Бабій тримала в руках фото побитої Тетяни Чорновол. «Це те, що можна зробити з гарним личком жінки, що можна зробити з журналісткою і з журналістикою в Україні взагалі: кийком в обличчя». На думку Ольги Бабій, це «змушує усіх думати над тим, що робиться в Україні з демократією сьогодні, заставляє рішуче казати «ні» владі, яка перекреслює права людини».

Протягом півгодини журналісти стояли біля держадміністрації, створивши коридор, яким чиновники йшли на роботу, а під завершення акції плакати наклеїли на стіни адмінбудинку.

Прикарпатські журналісти ухвалили резолюцію із вимогою розслідування фактів побиття колег.
XS
SM
MD
LG