Доступність посилання

ТОП новини

Кримcькі журналісти нагадали Януковичу про персональну відповідальність


У Сімферополі під стінами постійного представництва президента України в Криму близько півсотні місцевих журналістів підписали звернення до Віктора Януковича із закликом пам’ятати про персональну відповідальність за «хвилю насильства над громадськими активістами і колегами-журналістами, що прокотилася країною».

У зверненні до глави держави, переданому до його кримського представництва, мовиться, що напади на журналістів і громадських активістів «не просто схвилювали й обурили журналістську спільноту України і, зокрема, журналістів Криму, але й шокували і вжахнули» їх.

«Жорстоке демонстративне побиття правоохоронцями майже півсотні українських і закордонних журналістів під час відомих подій на майдані Незалежності і на вулиці Банковій, напади на громадських активістів та опозиціонерів і нищення їхнього майна, особливо звіряча розправа над журналісткою Тетяною Чорновол і до останнього часу повна нездатність правоохоронців знайти та покарати винних, як безпосередніх виконавців, так і організаторів та замовників цих злочинних дій, – все це відповідальність президента», – мовиться у зверненні.

Журналісти обурюються, що Віктор Янукович як глава держави, якому нині належить вся повнота влади в країні, якому підконтрольні чисельні правоохоронні структури, не здатний або не бажаєте гарантувати безпеку і журналістам, і простим громадянам.

Автори звернення наголосили, що саме президент як гарант Конституції і дотримання прав і свобод громадян, зобов’язані не на словах, а на ділі зробити усе, щоб не допустити тиску на слідство,знайти і покарати винних у скоєних злочинах.

Кримські журналісти нагадали Віктору Януковичу про його «персональну відповідальність перед співгромадянами, перед Українською державою і перед історією».
XS
SM
MD
LG