Доступність посилання

ТОП новини

Міліція затримала п’ятого підозрюваного в побитті Чорновол


Правоохоронці затримали п’ятого підозрюваного, який, за попередніми даними, безпосередньо брав участь у побитті Тетяни Чорновол, заявив керівник Головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин.

«Основним завданням слідства є встановлення замовника цього злочину», – наголосив Чинчин, відеозаяву якого наводить прес-служба МВС України на сайті відомства.

Він також повідомив, що в рамках розслідування кримінального провадження за фактом побиття Чорновол слідство опрацювало запити ЗМІ і проаналізували виступ колишнього власника телеканалу «ТВі» Костянтина Кагаловського.

«Він заявляє, що до рейдерського захоплення цього телеканалу причетний Сергій Котенко, підозрюваний у побитті Тетяни Чорновол. Також Кагаловський зауважує, що до діяльності підозрюваного мають стосунок народні депутати Микола Княжицький, Давид Жванія. Слідство встановило, що Котенко є засновником і директором підприємства, якому був підконтрольний телеканал «ТВі», – сказав Чинчин.

«Виклик на допит до головного слідчого управління цих народних депутатів пов’язаний із необхідністю з’ясувати інформацію, викладену Кагаловським, зокрема, щодо їх причетності до скоєння цього кримінального правопорушення. У ході слідства також встановлено, що затримані тісно контактували із членами партії УДАР Євгенієм Огарковим, Дмитром Крейніним і Ігорем Опадчим. Двоє останніх є депутатами Київської облради від партії УДАР. Крім того, встановлений зв’язок підозрюваних і з народними депутатом з фракції «Батьківщина» Володимиром Полочаніновим», – заявив керівник Головного слідчого управління.

За його словами, слідство вже має дані, що один із підозрюваних – Олександр Котенко був членом бандитського угруповання Савлохова. Воно входило до злочинного співтовариства Рибалка, на прізвисько Рибка, вбитого в 2005 році, з яким тісно співпрацювали брати Клички. На даний час слідство перевіряє алібі декого із затриманих, інформація про яких з’явилася в ЗМІ.

Водночас, за словами Чинчина, їхня відсутність на місці події під час скоєння злочину не виключає їх причетності до нападу на Тетяну Чорновол «як співучасників і організаторів». «Тому всіх осіб затримали обґрунтовано і слідчим шляхом перевіряються на причетність до злочину», – сказав Чинчин.

Журналістку, активістку Євромайдану Тетяну Чорновол жорстоко побили невідомі у ніч на 25 грудня на Бориспільській трасі неподалік від Києва. За попередніми даними міліції, Чорновол їхала у власному авто, коли її раптово «підрізав» інший автомобіль. Невідомі витягли Чорновол з-за керма, побили, а потім кинули у придорожній кювет.

Міліція спочатку порушила справу за статтею «хуліганство», але потім перекваліфікувала її на «заподіяння тяжких тілесних ушкоджень».
XS
SM
MD
LG