Доступність посилання

ТОП новини

«Майдан» вимагає покарання за «напади на учасників Революції Гідності»


Рада ВО «Майдан» вимагає від міліції перекваліфікувати кримінальну справу щодо побиття народного депутата Андрія Іллєнка та адвоката Сидора Кізіна з «хуліганства» на «замах на вбивство» та «зазіхання на життя державного діяча». Про це йдеться в заяві всеукраїнського об’єднання.

Також «Майдан» вимагає відсторонити від виконання обов’язків та допитати як підозрюваного слідчого Говінського, а також негайно відправити у відставку міністра внутрішніх справ Захарченка, «за відома і під прикриттям якого відбуваються постійні напади на учасників Революції Гідності з метою фізичної розправи».

«Десяток нападників, які очікували активістів неподалік територіального відділу №4 Шевченківського райвідділу міліції, розташованого в центрі столиці, і які напали на них буквально в ста метрах від відділку, вочевидь, мали мету покалічити або навіть їх убити», – вважають автори заяви. Про такий намір «свідчить те, що удари завдавалися в голову, зокрема в скроні», додають вони.

«Про організований характер цього замаху і участь у ньому міліції свідчить те, що лише слідчому Говінському, який напередодні викликав Андрія Іллєнка на допит, було відоме місце, а також час початку та завершення допиту. Тому головна підозра щодо організації замаху на життя активістів падає саме на нього», – зазначають у ВО «Майдан».

Майданівці вважають, що «остаточне рішення щодо кривавої розправи над Андрієм Іллєнком було ухвалено після того, як він вів мітинг біля палацу Януковича в Межигір’ї».
Напад був співорганізований міліцією – Іллєнко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00
(Депутат Іллєнко заявив, що до нападу на нього причетна міліція)

Міліція заперечує причетність своїх співробітників до побиття

Тим часом у міліції заперечують причетність своїх співробітників до побиття депутата Верховної Ради з фракції «Свобода» Андрія Іллєнка і адвоката Сидора Кізіна.

Про це заявив начальник головного слідчого управління столичної міліції Анатолій Євмін, інформує відділ громадських зв’язків Головного управління МВС України в Києві.

Євмін звернувся до журналістів з закликом не робити припущень, «які не мають під собою жодного підґрунтя».

Євмін розповів, що слідство розглядає кілька версій побиття, серед яких не виключається версія помсти з боку членів партії «Свобода», виключених з її лав через підозру у причетності до провокації (кидання факелів у приміщення готелю 1 січня).

Також Євмін повідомив, що працівники міліції через юридичний відділ «Свободи» домовились про зустріч з юристом та одним із народних депутатів, яким побажав бути Іллєнко. Зустріч була запланована 3 січня на 16:00 у територіальному відділі №4 Шевченківського районного управління на вулиці Прорізній, бесіда тривала понад годину, після чого Іллєнко і Кізін залишили приміщення.

Приблизно о 17:20 вони повернулися, повідомивши, що неподалік від будівлі на них напали молодики спортивної статури в кількості близько 10 осіб. За словами Євміна, медики констатували в обох потерпілих легкі тілесні ушкодження.
Народний депутат від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко (праворуч) і адвокат Сидор Кізін після побиття
Народний депутат від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко (праворуч) і адвокат Сидор Кізін після побиття

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG