Доступність посилання

ТОП новини

У першому турі виборів президента візьмуть участь усі три лідери опозиції – Яценюк


У першому турі президентських виборів братимуть участь лідери всіх трьох опозиційних політичних сил. Про це в ефірі «5-го каналу» у суботу заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

За словами Яценюка, таке рішення опозиція ухвалила ще у травні 2013 року. «18 травня минулого року ми підписали угоду трьох політичних сил, де чітко визначилися з тим, що єдиний кандидат отримає підтримку в другому турі. Цю угоду було підписано, і вона має виконуватися. Угода чітко сформулювала такий підхід: у першому турі всі кандидати від опозиції проходять як праймериз, а в другому турі той, хто здобуде найкращий результат, отримає підтримку всіх опозиційних сил», – зазначив один із лідерів опозиції.

За його словами, «на цьому етапі офіційно нічого не змінилося». «Наша перемога полягає в тому, щоб три опозиційні сили у 2014 році сформували єдину команду-переможницю європейських змін. Ця команда не просто піде на вибори, не просто їх виграє, а доведе всьому світові, що Україна здатна проводити зміни, і що після 2015 року вона буде фактичним членом Європейського союзу», – заявив Яценюк.

Раніше з трьох лідерів опозиції – Арсенія Яценюка, Олега Тягнибока і Віталія Кличка – останній підтвердив свій намір балотуватися на президента у 2015 році.
XS
SM
MD
LG