Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво ФПУ «де-факто» продовжило договір оренди Будинку профспілок – депутат Кубів


Керівництво Федерації профспілок України «де-факто» продовжило з учасниками Євромайдану договір оренди Будинку профспілок. Про це на брифінгу сказав комендант Будинку профспілок, народний депутатів від «Батьківщини» Степан Кубів.

Депутат підкреслив, що договір був укладений до 25 грудня і мав бути продовжений, якщо сторони не ухвалили іншого рішення. За його словами, керівництво ФПУ так і не передало комендантам оригінал рішення для розірвання договору оренди, натомість взяло плату за оренду за наступний місяць.

«30 числа (грудня) були виставлені рахунки за комунальні послуги і ми оплатили по безготівковому розрахунку. Коли фірма приймає зобов’язання через банківську установу по безготівці – це визнання угоди», – наголосив Кубів.

У Києві з 21 листопада проходять багатотисячні акції проти рішення влади припинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. 1 грудня в Києві активісти Євромайдану увійшли до Будинку профспілок і будівлі КМДА, де перебувають досі. Там розгорнуті штаби мітингувальників.

У Федерації профспілок України заявляли, що добровільно надали частину своїх приміщень мітингувальникам. 25 грудня дія угоди про оренду Будинку профспілок завершилася. Водночас опозиція хоче продовжити оренду Будинку профспілок ще на три місяці. 28 грудня голова ФПУ Юрій Кулик заявив, що Федерація профспілок України не продовжуватиме договір оренди Будинку профспілок з організаторами Євромайдану. За його словами, 25 грудня Президія ФПУ більшістю голосів ухвалила рішення не продовжувати термін дії договорів про оренду учасниками Євромайдану окремих приміщень Будинку спілок.
XS
SM
MD
LG