Доступність посилання

ТОП новини

Задорнову було б «забагато честі», якби на його образи відреагувало МЗС – речник


Російський гуморист Михайло Задорнов, назвавши українців «єврохохлами», образив почуття національної гідності українців. Для нього було б «забагато честі», якби на його образи відреагувало Міністерство закордонних справ України.

Так прокоментував Радіо Свобода антиукраїнські висловлювання Задорнова речник МЗС Євген Перебийніс.

«Для пана Задорнова було б забагато честі, якби на нього реагувало ціле МЗС. Але, як громадянин, я можу сказати, що навіть таким, так би мовити, сатирикам треба уважно стежити за межею, яка відділяє гумор від образи цілого народу», – сказав речник.

За словами Перебийноса, висловлювання Задорнова на адресу українців викликають «огиду» у громадян України.

В ефірі російського «Радіо Неформат» Задорнов поцікавився, чи «не розбігся» ще в Україні «євромайдан із єврохохлами». «Єврохохли так звані… вони нас звинувачують, що Росія робить Україну колонією. Яка колонія може бути з країни, яка нічого не виробляє», – заявив Задорнов.

Народний депутат України Віктор Балога у соціальних мережах написав, що коли громадянин сусідньої держави, навіть якщо він комік, ображає Україну, то керівник МЗС України повинен «негайно відірватися від передріздвяних справ і викликати для пояснень російського посла».

«Пане Кожаро, якщо ви проковтнете «єврохохлів» у виконанні російського коміка, обіцяю, більше ніколи не подам вам руки. В такому випадку вас, як міністра, не існуватиме. Майте повагу якщо не до країни, в якій живете, то хоча б до себе і до посади, яку займаєте», – написав Балога.
XS
SM
MD
LG