Доступність посилання

ТОП новини

В ООН почали розсилати запрошення на конференцію щодо Сирії


Будівля органів ООН у Женеві
Будівля органів ООН у Женеві
Організація Об’єднаних Націй почала сьогодні розсилати країнам світу запрошення взяти участь у міжнародній конференції щодо врегулювання в Сирії, яка має початися 22 січня у швейцарській Женеві.

Як повідомив один із речників ООН Фархан Хак, у переліку запрошених немає Ірану.

Але, додав він, через тиждень державний секретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров мають зустрітися саме для того, щоб вирішити, чи можна все ж влаштувати участь Ірану в цій конференції і яким чином.

Сьогодні ж один із урядовців США заявив на умовах анонімності, що Іран може дати знати, що хоче відіграти конструктивну роль у кулуарах Женевської конференції. Для цього, сказав цей урядовець, який зараз супроводжує Керрі під час його перебування у Брюсселі, Тегеран має домогтися від Дамаска припинити обстріли цивільного населення і дозволити доступ гуманітарним організаціям до регіонів боїв.

Сам Керрі вчора повторив, що США виступають проти офіційної участі Ірану в Женевській конференції, бо Тегеран не підтримує міжнародної домовленості 2012 року щодо перехідного уряду в Сирії.
XS
SM
MD
LG