Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську заявили про побиття одного з учасників Євромайдану


У Дніпропетровську невідомі побили одного з активістів місцевого Євромайдану Ігоря Машкевича, який допомагав у зборі гуманітарної допомоги для Євромайдану в Києві, повідомила сьогодні Радіо Свобода мати й одночасно адвокат потерпілого Ольга Машкевич.

За її даними, побиття сталося вночі в одному з гастрономів міста. «Мотиви лишаються незрозумілими, чи то українською мовою не так заговорив, чи глянув не туди, але з порогу отримав декілька ударів трубою по голові. Ігор одразу втратив свідомість, він лежав і стікав кров’ю. Нападники – їх було кілька – втекли. Хлопці викликали міліцію, але вона не приїхала», – повідомила мати.

За її словами, 23-річний юнак зараз перебуває в лікарні зі струсом мозку. Йому наклали 16 швів.

Красногвардійський райвідділ міліції Дніпропетровська зафіксував заяву про злочин. За даними з міліції, кримінальне провадження відкрите за статтею 125 Кримінального кодексу України – «Умисне заподіяння тілесних ушкоджень».

Як заявила мати потерпілого, вона домагатиметься перекваліфікування статті на 294-у – «Хуліганство», яка передбачає суворіше покарання – позбавлення волі на строк від 3 до 7 років – порівняно зі 125-ю статтею (виправні роботи терміном до 1 року).
XS
SM
MD
LG