Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: резолюція США – вияв підтримки європейського вибору України


Резолюція Сенату США щодо України є виявом підтримки європейського вибору Києва. Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України.

«У МЗС України розцінюють ухвалення зазначеної резолюції як вияв підтримки європейського вибору нашої держави та її демократичного розвитку. Уряд України залишається відданим стратегічному курсу на європейську інтеграцію та продовження демократичних реформ», – йдеться у коментарі МЗС.

В Міністерстві зазначають також, що заклик верхньої палати Конгресу США до всіх сторін політичного процесу в Україні утримуватись від застосування сили та підтримувати діалог національного примирення повністю відповідає підходам українського уряду.

Сенат США ухвалив резолюцію на підтримку українського народу і його права на незалежне і демократичне майбутнє. У резолюції, проект якої був поданий на розгляд американських законодавців 18 грудня, міститься заклик до уникнення насильства і проведення національного діалогу.

Сенатори закликали лідерів у Сполучених Штатах і Європейському cоюзі продовжити спільну роботу щодо активної підтримки мирного і демократичного розв’язання нинішньої кризи в Україні.

Також Сенат США «засуджує рішення української влади застосовувати насильство проти мирних демонстрантів 30 листопада, 1 грудня і 11 грудня 2013 року та закликає до негайного притягнення до відповідальності винних у цьому і звільнення всіх затриманих учасників мирних демонстрацій».
XS
SM
MD
LG