Доступність посилання

ТОП новини

Криворізький Євромайдан створив єдиний центр координації дій


На зібранні учасників Євромайдану створено єдиний центр координації дій опозиційних сил Кривого Рогу – Раду криворізького Євромайдану, повідомила сьогодні Радіо Свобода одна з активістів Євромайдану у Кривому Розі Ірина Туровська.

За її даними, до ради увійшло 7 осіб: громадські активісти Ірина Туровська, Сергій Штанько, Богдан Ярош, Євгенія Федаш, а також партійці Сергій Костомаха – від ВО «Батьківщина», Андрій Кучма – від «УДАРу», Дмитро Бондаренко – від ВО «Свобода». Головуватимуть у раді всі її члени по черзі, вирішило зібрання.

Як зазначила Ірина Туровська, 13 січня відбудеться віче криворізького Євромайдану біля будівлі міської ради, на якому активісти мають ухвалити рішення про зміну місця зібрання й формату Євромайдану.

«Ми хочемо запропонувати новий формат роботи – зробити Майдан не щоденним, а два-три рази на тиждень, але більш інформативним. Хочемо запропонувати не звичайні виступи, як це досі було, а «відкритий університет»: 15–20–30-хвилинні бесіди, лекції, дискусії прямо на місці. З питань євроінтеграції, української історії, юридичного забезпечення прав людини – на всі ті теми, які цікавлять людей. Крім того, ми хочемо включити елемент озвучки – транслювати пісні українською мовою, аби це згуртовувало людей. Ми хочемо зробити наш Майдан більш інформаційним, говорити не тільки про недоліки влади, а й про те, що можна зробити», – сказала Радіо Свобода Ірина Туровська.

Крім того, за її словами, місцем зібрання прихильників євроінтеграції, як передбачається, буде не площа перед міськрадою, а 95-й квартал міста.

Євромайдан у Кривому Розі триває від минулого року. 31 грудня голова Криворізького міського осередку ВО «Батьківщина» Віра Вернигора, активістка криворізького Євромайдану, заявила про пошкодження невідомими її авта, на якому вона збиралась їхати на Євромайдан до Києва, міліція відкрила кримінальне провадження.
XS
SM
MD
LG