Доступність посилання

ТОП новини

Донецький Євромайдан атакували «тітушки»


У Донецьку сьогодні відбулись традиційні збори Євромайдану. Цього разу на них прийшли і так звані «тітушки» – агресивні молодики спортивної статури, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. Учасники Євромайдану говорять, що ці люди поводились нахабно і провокували мітингувальників.

На акцію прийшло близько 20 таких «тітушок», вони тримали плакати про антифашизм, а також фотографії одного з організаторів донецького Євромайдану, актора Євгена Насадюка. Крім цього, вони заважали роботі журналістів.

«Мені довелось написати заяву до міліції з приводу того, що на акції заважали виконанню моїх обов’язків журналіста. Молодики штовхались, приховували обличчя і агресивно та наполегливо говорили не знімати те, що відбувається», – говорить донецька журналістка Катерина Жемчужникова.

Сьогоднішні збори Євромайдану були офіційними – відповідне повідомлення було зареєстроване у міській раді. Проте активісти заявляють, що молодики говорили про те, що їхня акція теж зареєстрована на той же час і те ж місце. Зазвичай у таких ситуаціях Донецька міська рада звертається до суду і заради безпеки акцій суд забороняє обидві, проте цього разу так не сталося.

Міліція, яка була присутня на заході, не втручалась у ситуацію так само, як і в той день, коли учасників Євромайдану закидали яйцями.
XS
SM
MD
LG