Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові відбувається Перший всеукраїнський Форум Євромайданів


У Харкові відбувається Перший всеукраїнський Форум Євромайданів, який розпочався з півторагодинною затримкою, повідомляє коресплндент Радіо Свобода.

Делегати форуму розпочали засідання у Свято-Дмитріївському Храмі Української Автокефальної православної церкви. Захід відкрили письменники Сергій Жадан та брати Віталій та Дмитро Капранови.

Для участі у форумі зареєструвалися 119 делегатів із 21-ї області та АР Крим.

Під час засідання обговорюють організаційні питання ведення форуму, завтра робочі групи мають внести свої пропозиції до загальної резолюції. Засідання секцій будуть відбуватися в офісах громадських організацій та приватних осіб, що підтримують Євромайдан.

У зв’язку із заходами безпеки оганізатори Форуму порадили активістам пересуватися містом групами.

Раніше засідання не могло розпочатися через проблеми з різними приміщеннями. Потім молодики спортивної статури намагалися ввірватися у Свято-Дмтитріївський храм, де проходить форум, однак їх не пропустила самооборона заходу. До храму прибули одразу кілька десятків міліціонерів. Правоохоронці відтіснили молодиків до будівлі, що розташована поруч із храмом, та оточили їх кільцем. Міліціонери затримали молодиків, обшукали їх та завели в автобус.
XS
SM
MD
LG