Доступність посилання

ТОП новини

Іноземні політики засудили застосування сили й побиття міліцією Луценка


Європейські політики засуджують побиття міліцією сьогодні вночі у Києві одного з лідерів Євромайдану, колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка і бажають йому швидшого одужання.

«Я шокований новиною про те, що Юрій Луценко поранений під час сутичок у Києві. Бажаю йому швидкого одужання», − написав у своєму Twitter британський міністр у справах Європи Девід Лідінгтон. Він також наголосив на важливості того, аби всі сторони конфлікту в Україні виявили стриманість, а влада надала повну інформацію про те, що трапилось.


Підтримку пораненому політику висловив також глава делегації Європейського парламенту у зв`язках з Україною Павел Коваль. «Важко прийняти напрямок, у якому рухається Україна. Юрій Луценко − мій друг, відповідальний політик і хороша людина. Юрію, ми з тобою», − написав він у Twitter.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт стурбований застосуванням сили до демонстрантів в Україні і нагадав українській владі про відповідальність. «Насильство щодо демонстрантів у Києві дуже тривожить. Від насильства повинні утриматися всі. Влада несе особливу відповідальність», − наголосив він у своєму Twitter.

Лідер фракції «Зелених» у Європарламенті Ребекка Гармс в інтерв`ю «Німецькій хвилі» заявила: «Побиття колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, напади на окремих активістів та журналістів, інцидент з Тетяною Чорновол засвідчують, що влада України може реагувати на мирний протест тільки застосуванням насильства. На акції протесту треба надавати політичну відповідь».

У свою чергу посол США в Україні Джеффрі Пайєтт наголосив, що насильство щодо Євромайдану має бути засуджене.
XS
SM
MD
LG