Доступність посилання

ТОП новини

Мексиканська армія намагається роззброїти групи народних месників


Мексиканська армія вступила у вівторок в сутички з озброєними «групами самооборони», або так званими народними месниками в штаті Мічоакан, вимагаючи від них роззброєння. У результаті сутичок загинули дві людини.

Під контроль цих груп в останні тижні перейшла значна частина території Мічоакана. Ці формування були створені місцевими жителями у багатьох невеликих містах штату для боротьби з наркокартелем «тамплієрів» , що фактично заміняє місцеву владу і структури безпеки . В останні дні «групи самооборони» взяли під свій контроль кілька міст в Мічоакані, вигнавши звідти бойовиків картелю. У вівторок в ці міста увійшли підрозділи мексиканської армії і федеральної поліції. Вони закликали месників роззброїтися або приєднатися до сил безпеки.

Керівництво груп, вітаючи спробу центральної влади відновити федеральний контроль на території штату, відмовляється скласти зброю. Воно заявляє, що після виведення армії месники залишаться беззахисними перед картелем, який напевно спробує повернутися в населені пункти, чиї жителі сплачували данину наркоторговцям.
XS
SM
MD
LG