Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ закликали Януковича ветувати криміналізацію наклепу


Дуня Міятович, архівне фото
Дуня Міятович, архівне фото
В Організації з безпеки і співпраці в Європі представник із питань свободи засобів інформації Дуня Міятович висловила занепокоєння з приводу ухвалених сьогодні в Україні законодавчих змін, серед яких повернення кримінальної відповідальності за наклеп.

За її словами, це ставить під загрозу свободу слова.

Спецпредставник закликала владу України припинити намагання обмежити свободу слова і свободу засобів інформації у країні.

Вона також висловила щире сподівання, що президент Віктор Янукович накладе вето на ці зміни, які, за її словами, можуть бути інтерпретовані довільно і призвести до непропорційних обмежень свободи засобів інформації й задушити критичні голоси.

Сьогодні більшість у Верховній Раді ухвалила низку законів без обговорення й без участі депутатів від опозиції, голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також декого з позафракційних. За частину цих законів голосували відразу за основу і в цілому, і без електронної системи – підняттям рук. Серед запроваджених змін – повернення кримінального переслідування за «наклеп» і внесення до Кримінального кодексу статті про «екстремістську діяльність», яка визначається вельми широко.
XS
SM
MD
LG