Доступність посилання

ТОП новини

Активісти оголосили збір підписів за «наймасштабніший судовий позов на захист мирних зібрань»


На Майдані готують масовий позов проти заборони зібрань
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

На Майдані готують масовий позов проти заборони зібрань

Правозахисники оголосили сьогодні про початок збору підписів охочих приєднатися до апеляційної скарги щодо скасування постанови Окружного адміністративного суду Києва, яка до березня заборонила масові заходи в центрі столиці.

Підписи почали збирати сьогодні на майдані Незалежності в інфонаметі у таборі «Демократичного альянсу» і збиратимуть до вечора неділі, коли на Майдані має відбутися чергове Народне віче опозиції.

Організатори – учасники Партнерства «За свободу мирних зібрань», Український незалежний центр політичних досліджень, Центр політико-правових реформ за інформаційної підтримки Центру інформації про права людини – кажуть, що підготували всі необхідні матеріали і переконані: чим масовіший буде позов, тим більше шансів у ньому перемогти.

«Кожен громадянин повинен зрозуміти, що захищати своє право він повинен сам. Ми закликаємо громадян створити наймасовіший позов на захист права збиратися мирно та висловлювати свою позицію в центрі столиці», – заявив експерт Українського незалежного центру політичних досліджень Максим Лациба.

Позавчора стало відомо про постанову Окружного адмінсуду Києва, ухвалену ще ввечері 6 січня, у вихідний день, яка за поданням Київської міської державної адміністрації з 8 січня до 8 березня заборонила масові акції в широкому центрі Києва.
XS
SM
MD
LG